Veiling – zoals op TV

25 september 2014

veilingAls mensen horen dat ik werk voor een mini opslagverhuur-bedrijf, krijg ik steevast de vraag of wij ook veilingen organiseren ‘zoals op tv’.

De programma’s waar ze het over hebben, laten de meest spannende veilingen zien. En meer dan eens wordt er achteruit een unit die wordt gekocht een of andere waardevolle schat getoverd. Heel leuke televisie natuurlijk, maar ook erg Amerikaans.

Nu organiseer ik samen met een collega eens in de zoveel tijd ook een veiling, waarbij we net als op televisie opkopers uitnodigen om ruimtes te komen bekijken. De regels wat betreft kijken, kopen en betalen zijn gelijk. Het grote verschil met de bekende programma’s? Bij ons is het tijdens een veiling een stuk rustiger.

Dat maakt het overigens niet minder leuk. De groep opkopers bestaat voor een groot gedeelte uit ‘oude bekenden’, maar ook regelmatig sluiten nieuwe opkopers zich aan. Hierdoor krijg je een leuke mix van verhalen over vorige aankopen en toekomstige verwachtingen.

Zo hoorde ik tijdens de vorige veiling een verhaal over een zeldzame verzameling stripboeken, maar zag ik ook de opkoper die eerder vrijwel alles opkocht met lege handen naar huis gaan.

Natuurlijk is het voor Kubus Self-storage goed als er zo min mogelijk veilingen georganiseerd hoeven te worden, want minder wanbetalers. Toch is de veilingdag ook altijd wel weer iets om naar uit te kijken.

Laura-van-den-hofLaura van den Hof

Laura werkt sinds december 2007 bij Kubus Self-storage. Ze begon als baliemedewerkster en is sinds juli 2013 werkzaam als Management Assistent. Zowel het Social Media beleid als het MVO en MBO beleid vallen onder haar verantwoordelijkheden.