Uniek sponsorproject Escola Portátil de Música Holanda

21 januari 2014

Op dinsdagmiddag 21 januari 2014 is de sponsorovereenkomst tussen Kubus Self-storage, een Rotterdamse aanbieder van opslagruimte, en de Braziliaanse muziekschool Escola Portátil de Música Holanda (EPM Holanda) een feit geworden! Rolf van Berkel (Algemeen directeur van Kubus Self-storage) en Marijn van der Linden (oprichter van EPM Holanda) hebben in het Rotterdamse restaurant ‘De Machinist’ hun handtekening gezet onder een in Nederland unieke sponsorovereenkomst.

Het doel van dit unieke sponsorproject
De jaarlijkse financiele bijdrage die met de sponsorovereenkomst gemoeid is, stelt EPM Holanda beter in staat haar doel te bereiken; kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben de mogelijkheid geven deel te nemen aan de muzieklessen.Hierdoor kunnen ze zich creatief ontwikkelen, ontspannen en samen met leeftijdsgenootjes nieuwe dingen leren. Naast de financiele bijdrage probeert Kubus Self-storage ook op andere vlakken ondersteuning te bieden aan EPM Holanda.

Kubus Self-storage
Kubus Self-storage verhuurt landelijk tijdelijke opslagruimte aan zowel particulieren als bedrijven middels het Dutch Selfstorage Network.
Kubus is zich bewust van het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het algemeen en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in het bijzonder. ‘People, planet en profit’ moeten in balans zijn. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om muziekschool EPM Holanda te steunen.

Choroschool EPM Holanda
Marijn van der Linden heeft EPM Holanda in 2012 opgericht, naar voorbeeld van EPM Rio de Janeiro. EPM Holanda zet zich in om de Braziliaanse muziek en dan met name de stijlen ‘choro’ en ‘samba’ te behouden, te onderwijzen en zo ook te verspreiden en populariseren. EPM Holanda probeert door muziek mensen van alle culturen samen te brengen en hoopt dat iedereen dezelfde taal (de taal van de choro, de taal van muziek) leert spreken. De muziekschool rekent een laag tarief om de activiteiten toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, ook voor kinderen uit gezinnen die het in de huidige tijd (door de crisis bijvoorbeeld) moeilijk hebben.
Ook op andere gebieden is de muziekschool steeds afhankelijker van derden. Subsidies worden steeds minder gegeven en non-profitorganisaties moeten meer en meer op zoek naar andere sponsoren. Het voorstel van Kubus Self-storage om de muziekschool te sponsoren kwam dus als geroepen.

blog2