Een goed gevoel

18 juli 2014

Een paar weken geleden werd er gevraagd of ik mee wilde doen aan een Lifo-onderzoek. Naar aanleiding van een aantal vragen, kan grofweg worden gezegd wat voor stijl van werken bij je past. Er zijn vier stijlen:

Steungevend – Opgevend of ‘groene’ stijl: Idealistisch en loyaal; stelt hoge normen
Beheersend – Overheersend of ‘rode’ stijl: Actiegericht; neemt graag eigen verantwoordelijkheid
Behoudend – Afhoudend of ‘blauwe’ stijl: Methodisch en nauwkeurig; grondig en praktisch
Meegevend – Weggevend of ‘gele’ stijl: Flexibel, enthousiast en tactvol; creëert optimale werksfeer

Het was voor mij geen grote verrassing dat uit het onderzoek naar voren kwam dat ik voornamelijk ‘groen’ en ‘geel’ te werk ga.

Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe functie. Ik verhuur niet meer dagelijks opslagruimtes, maar ondersteun zowel de baliemedewerkers als het management. Een onderdeel van mijn nieuwe werkzaamheden is het bewaken en uitvoeren van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) beleid.

Nu was ik al erg blij met mijn baan, maar het feit dat ik namens Kubus Self-storage goede doelen regelmatig mag vertellen dat we ze graag sponsoren, versterkt dit gevoel zeker.

Een van de mooie projecten die Kubus Self-storage sponsort is de Braziliaanse muziekschool Escola Portátil de Música Holanda. Hun activiteiten zijn door lage tarieven voor heel veel mensen toegankelijk. Tijdens het maken van filmpjes en foto’s over dit sponsorproject zag ik met eigen ogen de uitwerking van de lessen op de kinderen. Ze moesten regelmatig lang wachten, maar vermaakten zich prima met een gitaar of een voetbal. Het geeft me een goed gevoel: te weten dat wij dit mede mogelijk maken.

Laura-van-den-hofLaura van den Hof

Laura werkt sinds december 2007 bij Kubus Self-storage. Ze begon als baliemedewerkster en is sinds juli 2013 werkzaam als Management Assistent. Zowel het Social Media beleid als het MVO en MBO beleid vallen onder haar verantwoordelijkheden.